lördag 31 augusti 2013

Reflektioner från gårdagens match

1. Det är oklart huruvida Ribery var påverkad av att han precis utnämnts till världens bästa spelare och därför spelade bättre eller om han bara spelade precis som vanligt. Hursomhelst kan man med säkerhet konstatera att Ribery, trots sin position som mest onde muslim i världen, inte är något mindre än en fotbollsgud.

2. Petr Cech gör en sådan där match som får en att undra om han ändå inte är världens bästa målvakt. Tror han gör 3 eller 4 helt omänskliga och totalt avgörande räddningar när Chelsea spelar med 10 man. Men sen slutar man undra. För på andra sidan står Manuel fucking Neuer.

3.  Hur var det där med att Kroos hade 'gått ner sig', Martin? Müller och Kroos ska (och kommer) i alla fall starta för Bayern så länge de fortsätter spela som de har gjort under en längre tid och som de gjorde igår. Prinsen från Dortmund får väl gå och "nöta lite avslut på träningarna" innan han tar en startplats i världens bästa lag.

4. David Luiz är inte en människa. Det är inte blod som flyter genom hans ådror och det är inte ett mänskligt hjärta som pumpar runt det (vad det nu är) i hans totalt känslofrånkopplade "kropp". Jävla robot-Luiz.

5. Supercupen må vara en påhittad icke-match men det är lagen själva som avgör om titeln betyder något. Prägeln som sattes på matchen igår av de båda lagens inställningar var att det handlade om betydligt mer än en plojmatch.

3 kommentarer:

  1. tror fan cech e bäst dock. HEELT störd i huvet

    SvaraRadera
  2. Luiz dock inte en robot när han spelar för Brasilien!? Och Müller kommer snart börja få nöta bänk, sanna mina ord.

    SvaraRadera