onsdag 19 februari 2014

Arsenal - Bayern München 0:2 (Lahm 2 assist)

Att skriva matchrapporter är vanligtvis tråkigt om man inte kommer på riktigt bra Sagan om ringen-referenser som adekvat beskriver skeendena åt en. Hittills har jag bara kommit på en rätt bra (Mesut Özil var Fatty Bolger ikväll) och därför orkar jag inte riktigt kravla ner mig i beskrivningar av matchsekvenser som utan lotr-referenser lätt blir rätt tradiga. Så en kort beskrivning av matchbilden: Bayern München såg faktiskt rätt chockade ut de första 10 minuterna; Arsenal sprang och sprang och pressade bayernförsvaret till ett vilset och håglöst uppträdande som kulminerade i Jerome Boatengs varnings- och strafforsakande utfällda ben på Fatty Bolger. Om Fatty Bolger inte varit just Fatty Bolger och hängt med ut i Gamla skogen istället skulle matchen måhända sett annorlunda ut. Men nu följde Fatty Bolger inte med ut i Gamla Skogen och Bayern München drog igång sitt bayerska malande och när Szchzzzczchzchny blev utvisad efter en Robbenfrispelande superpass från griefswaldsguden Toni Kroos var ju det här dubbelmötet på något sätt avgjort. Kroos drömmål 0-1 (Lahm assist). Müller drömmål 0-2 (drömmål pga Lahm drömassist). Avgjort.

En intressant match i matchen var mellan de tre spelare som konkurrerar om att bli Tysklands nummer 10 i VM; Mesut Özil, Mario Götze och Toni Kroos. Jogi Löw filmades smyga omkring på emiratarenan och vad han fick se var en så lam insats av Mesut Özil som han antagligen någonsin sett. Eftersom jag redan redogjort för Özils nuvarande uselhet i en annan matchrapport (som faktiskt innehöll fler trevliga lotr-referenser) orkar jag inte beskriva exakt hur dålig han var ikväll, men det vi kan säga är att Mario Götze överglänste honom i den här matchen i en insats som förvisso präglades av slarviga passningar stundom, men också av genombrottsdribblingar och smarta inlägg och instick. Och så har vi Toni Kroos då.

Toni Kroos match idag var legendarisk. Ett utsökt skott med vänstern från distans efter några minuter som tvingade Szchzzzczchzchny till en jätteräddning, ett drömmål i krysset som avgör matchen och ett så så känsligt skruvat skott i stolpen i slutminuterna. Och sen följande passningsstatistik:



Toni Kroos hade 9 passningar färre än hela Arsenal ikväll, och det var inga direkta sidledspassningar mannen som tjänar mindre än Rafinha och Daniel van Buyten sprang omkring och skickade iväg. Med precisa instick, crossbollar som dalade så vackert så vackert till rätt adress varje gång och mogna hemåtpassningar i rätt lägen dominerade Toni Kroos händelserna på Emirates ikväll på ett sätt som var makalöst läckert. Och Jogi Löw fick då allt något att tänka på (även om han inte kommer tänka på det särskilt länge utan kommer att spela Özil med Kroos och Schweinsteiger bakom så länge Khedira är skadad och bänka Götze).

Update: jag är inte säker på att "Mesut Özil är Fatty Bolger"-referensen håller så jävla bra egentligen... Fatty brydde sig ju ändå och larmade Bockrikes vaktstyrka medan Mesut Özil var så fantastiskt obrydd om allting. Min poäng med referensen var att Mesut Özil var fett meningslös och grå och Det kan jag hålla fast vid att jag tycker att Fatty Bolger är som karaktär i jämförelse med de andra hobbitarna i Tolkiens episka trilogi om Ringen. Men som sagt: Fatty brydde sig någonstans ändå. Vilket Mesut inte gjorde ikväll.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar