söndag 9 februari 2014

Intryck från toppmötet i Ligue ÖHH mellan AS Monaco och Paris SG (1:1)

James Rodriguez har "James" på sin tröja

***

Jag har börjat tycka att Thiago Motta och Marcus Birro är ganska lika (även om jag ikväll bara tyckte mig se Thiago Motta pendla med armarna när han sprang... inte en gång såg jag honom springa omkring med kupade händer i vilka han bar sitt hjärta för hela världen att beskåda).

***

Marco Veratti som hyllas unisont av den Serie-A-ofila delen av fotbollskritikerkåren drällde en hel del med bollen idag och var rätt opirlosk.

***

PSGs och Monacos själar: dränkta i olja, kippande efter andan
Det är svårt att avgöra vilket av lagen som är värdigast (inget är särskilt värdigt). Båda lejer legosoldater och dränker deras i konton i olja samtidigt som klubbsjälarna kämpar för luft likt sjöfåglar vid ett på grund gånget kinesiskt fraktfartyg. Någonstans tycker jag ändå att AS Monaco är värdigare på grund av att de inte är grundade fucking 1970 och för att 33% av klubbens ägarandel utgörs av "House of Grimaldi" och 100% av PSG ägs av "Qatar Investment Authority".





Illustration av ägandefördelningen i Ligue ÖHHs toppskikt:



I alla fall 33% av AS Monaco


100% av Paris Saint Germain













***

Zlatans match var rätt medioker. Några chansfrisparkar på kraft som gick på mål utan att vara till några större bekymmer för Danijel Subasic i monegaskmålet, och en turmottagning som slutade i ett öppet läge (där han sköt rätt på den gode Danijel igen)... inte alls den formstarke Zlatan vi är vana att se. Sitter cykelhistorien och skammen över att på sistone i twittervänsterns ögon ses som slutstenen i den patriarkatets valvbåge på vilken manssläktet marscherar och under vilken kvinnosläktet hålls fången kvar i rosengårdssonens huvud månne?

Patriarkatets valvbåge:


Zlutsten


















1 kommentar: