måndag 3 februari 2014

S eller S?

Inför matchen ikväll mellan Premier Leagues två ondaste lag uppstår självklart frågan: vem ska man hålla på? Av de två ondskemaskinerna dränkta i olja lockar egentligen inte så mycket att hålla på någon av dem, men på något sätt känns det ändå som att det hör fotbollen till att vilja att något av lagen i matchen man ser på vinner. Tankarna går självklart till Sagan om Ringen (det gör de när det gäller i princip allt jag tänker på). Och ni förstår säkert vart jag vill komma: Sauron vs Saruman.

Dilnarin och ond halvorch som vill ha Saurons favoritring
Liknelsen haltar måhända i vissa avseenden men även om de två herrarna (eller herrarna och herrarna, en av dem var ett öga) aldrig möttes i öppet krig i Tolkiens trilogi skulle det tveklöst hänt förr eller senare, och dessutom skickade Saruman ut halvorcher som såg ut som E-types dansare Dilnarin för att sno Saurons favoritring så jag tycker ändå att den typ är godtagbar ändå.

Eftersom Manchester City bara har varit onda sedan 2007 och Chelsea pissat på de godtrogna och på de ärliga sedan 2003 dyker följande bild upp i mitt huvud:

Ny onding mot gammal onding






























Det enkla svaret är naturligtvis att Sauron ska förlora - han har större kapacitet att förstöra och förinta tänker man. Men fan... om Saruman får tag i ringen ändå... då sätter sig som Gandalf sa bara en ny mörkrets herre på tronen och världen läggs i skugga ÄNDÅ. Och så famlar man i mörkret: I valet mellan pest eller kolera står man som så ofta handfallen.

Tills man kommer ihåg vem som är lagkapten i FC Mordor:

John Terry kallar, uppenbarligen omedveten om sin upphöjda priviligerade position som vit hetersexuell man i det västerländska postindustriella samhället Anton Ferdinand för: "You fucking black cunt"
























Hoppas Saruman får tag i den där jävla ringen.



P.S. Vissa kanske tycker att Cardiff City FC är den ondaste klubben i Premier League men med tanke på tabelläget känns de ganska harmlösa och får därför mer ses ha en Gollumroll i sammanhanget

2 kommentarer:

  1. Hahahah så jävla mitt i prick. Fan vad Hazard måste anses vara the Witch-king of Angmar i det här sammanhanget. Bortsett från att han skulle bli dödad av Eowyn eftersom han självklart inte skulle bli det.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha Witch King Eden... borde jag kanske tänkt på. Ångrade lite att jag inte klippte in Lahms huvud i Fylke också

      Radera