måndag 13 februari 2012

La revanche du Evra


Det har förvisso redan gnällts tillräckligt mycket i media om denna incident men jag vill ändå slå fast Fotboll 1.8:s officiella ställning i denna fråga (egentligen bara min personliga åsikt):

Suarez är kanske (väldigt mycket kanske) inte rasist, men han är i vilket fall som helst en egotrippad, långsint douchebag. Efter att ha tagit sitt straff av FA, vilket bestod av åtta matchers avstängning, hade han nu chansen att visa sig storsint genom att skaka Evras hand inför matchen på Old Trafford. Hade han gjort det hade allt varit glömt nu och han hade kanske till och med hyllats i media för att ha visat sig vara den "större" människan.

Istället väljer han bara att visa hur barnsligt långsint han är, när han sätter sina egna känslor framför klubbens bästa och då blir det som det blir: En äckligt smetig soppa där Suarez är den som rör om och Kenny Dalglish är den som dränks i den.

Evra hade kunnat skita i Suarez efter att denne inte velat ta honom i hand. Men han har byggt upp för mycket frustration inom sig, en frustration som kommer ut i form av ett hysteriskt glädjefnatt efter att slutsignalen ljuder och Man Uniteds totala förgörelse av Liverpool FC är ett faktum. Det kan tyckas onödigt när detta firande utförs rakt framför Suarez näsa, men efter vad han gjort är det väl knappast mer än han förtjänar?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar