tisdag 7 februari 2012

Never Say Die

På söndagen den 5:e februari visade Manchester United prov på enorm beslutsamhet och uthållighet när de hämtade upp ett 0-3 underläge på Stamford Bridge till 3-3. Efter matchen pratades det mycket om domaren Howard Webbs insats, då han tilldömt United två straffar varav åtminstone en var tveksam. Uniteds Rio Ferdinand var dock snabb med att avfärda detta då han några timmar efter matchen tweetade:

Han dedikerar alltså vinsten till Uniteds laganda, deras fans och en attityd om att aldrig ge sig.

Chelsea tog ledningen i första halvlek genom en boll från Daniel Sturrigde som studsade på United-försvararen Jonny Evans och i mål. Därefter utökade hemmalaget tidigt i andra halvlek genom Juan Mata, assisterad av sin landsman Fernando Torres. 3-0 målet kom genom en nick av David Luiz, som satte huvudet till en frispark från Mata.

Manchester United fick jobba sig in i matchen, och tilldömdes sin första straff efter att Patrice Evra sparkats ned av Sturridge i straffområdet. Wayne Rooney satte kallt 1-3 i krysset och skulle strax få kliva fram till straffpunkten igen, efter att Branislav Ivanovic fot stoppat Danny Welbecks framfart i Chelseas straffområde. Den senare straffen var dock tveksam, och kanske borde den förbisetts av Webb. Rooney lurade dock enkelt Petr Chech genom att sätta bollen i motsatt hörn från den tidigare straffen och 2-3 var ett faktum.

Chelsea var klart skakade och mycket stillastående när United fick sätta kvitteringen. Målet kom efter att ett skott från Rooney studsat ut till Ryan Giggs, som sansat lade in bollen till Javier "Chicharito" Hernandez som enkelt kunde nicka in 3-3.

Det oavgjorda resultatet känns nog som en förlust i de flesta Chelsea-hjärtan medan man nog tänker varmare om matchen som United-supporter. Gladast av alla blev nog Manchester City, som, i och med detta resultat, lämnar sina röda rivaler två poäng bakom sig i titel-racet.