onsdag 29 februari 2012

Douchebags n' Scumbags (del 1)

En dag som denna tänkte jag att det var dags att Fotboll 1.8 skulle informera världen om den mycket viktiga, men samtidigt intrikata skillnaden mellan douchebags och scumbags. Detta tänkte jag åstadkomma genom att lista de fem största douchebagsen resp. scumbagsen i den moderna toppfotbollen. Vi börjar med...

DOUCHEBAGS:

#5 Jordan Henderson, Liverpool FC, England:
Kvalificerar sig till den här listan, i princip enbart genom sitt utseende. Sällan har väl mitt norra öga skådat en sådan fullfjädrad douchebag-uppsyn, samt frisyr, ja... Egentligen alla hans yttre egenskaper talar odiskutabelt om för oss att Jordan Henderson är en gedigen douchebag.

#4 Kevin-Prince Boateng, AC Milan, Ghana/Tyskland???
Född och uppvuxen i Berlin, Tyskland tillsammans med sin (gode) lillebror Jerome. Av okänd anledning valde han dock att förråda det land som gett honom möjlighet att leva och spela fotboll och valde istället att spela för sin pappas hemland, Ghana. Efter ett tag i det ghanesiska landslaget tyckte dock Prince att det var lite väl 'jobbigt' att spela fotboll i ett landslag. Så han slutade. Hans diviga uppsyn och beteende på plan gör väl knappast bedömningen svårare?
--- DOUCHEBAG STATUS: CONFIRMED ---

#3 Cristiano Ronaldo, Real Madrid, Portugal
Douchebagarnas douchebag är väl det första man tänker? Hans karaktäristiska filmande och gnällande har dock tappat något i sin frekvensgrad sedan flytten till Real Madrid, vilket gör att han hoppar ner några steg på listan. Den "poppade collarn" är dock ett tydligt tecken på att Cristiano Ronaldo fortfarande är en riktigt dryg jävel som är väl medveten om hur bra han är (och hur snygg han tycker att han är). Kort och gott: En sann douchebag av rang.

#2 John Guidetti, Feyenoord, Sverige
Vår egen lilla talang och nya "bad boy on the block" från Bromma, som för tillfället utför en målräd av bibliska proportioner genom Mellaneuropa; ett korståg som inte kommer göra annat än att förstora hans redan överdrivet uppblåsta "jag". Rekvisiten för douchebag är inte svåruppfyllda för Guidetti: Målgesten... Oviljan att fira med lagkamrater... Den halvt kaxiga/halvt nonchalanta stilen... Några riktiga pärlor på ämnet John Guidetti-Douchebag hittar ni här och här.

#1 Mario Balotelli, Manchester City, Italien
Why always him? El Capitano del Douché, Mr. Mario Balotelli! I vilken ände ska man börja? Italienarens svar på varför han hade en sedelbunt liggandes på passagerarsätet i sin bil (för att han är rik)? Fyrverkerifesten i lyxvillan? Dessa beteenden skulle visserligen bara kunna säga att Balotelli är en riktigt skön kille. D.v.s. om de inte kombinerades med att sparka folk i huvudet, respektlöst fira en vinst genom att segerdansa mitt framför motståndarna, och med en obeveklig blick, som bara kan beskrivas ha patologisk karaktär, stirra ned den målvakt man precis satt en straff på. Balotelli är en sorts blandning mellan en douche och ett scum. Det blir de löjligt fåfänga frisyrerna som knuffar över honom på douche-sidan.

Del 2, feat. top5-scums, kommer inom kort...

1 kommentar:

  1. väntar spännt... Tycker att Bojan Djordjic också ska va med här någonstans, men han kanske inte räknas som "aktiv" längre..

    SvaraRadera