torsdag 1 mars 2012

Douchebags n' Scumbags (del 2)

Dags för del 2 då i artikeln vars syfte är att göra en distinktion mellan scumbags och douchebags. Fotboll 1.8 presenterar stolt...

SCUMBAGS:

#5 John Terry, Chelsea FC, England
Att vara otrogen är ju i sig en handling som inte är överdrivet moraliskt försvarsbar. Men att otrohetsaffären skulle involvera sin lagkamrats flickvän gör ju inte det hela bättre. Så sent som i fjol såg Terry även till att spä på detta med lite klassisk, gammaldags rasism då han kallade QPR:s Anton Ferdinand för "you fucking black cunt". Det finns nog många som skulle intyga om John Terrys scumbagery, inte minst Wayne Bridge och Anton Ferdinand.

#4 Luiz Suarez, Liverpool FC, Uruguay
En hel PK-värld fördömde Luiz Suarez när han skickade ut deras flaggskepp, Ghana, som sista kvarvarande afrikanska nation, ur VM i Sydafrika 2010. Han gjorde det genom att rädda en boll på mållinjen; med händerna. Inte direkt den mest sportsliga aktion vi sett på en fotbollsplan på ett tag. Till detta tillkommer också ett bitningsöverfall i holländska ligan, samt en rasistaffär i den engelska. Det är alltså inte bara hans ansikte som får en att tänka på en smutsig, liten råtta som gör precis vad som helst för att roffa åt sig det han vill ha ute på planen.

#3 Ryan Giggs, Manchester United FC, Wales
För ett drygt år sedan var Ryan Giggs ens idol om man höll på Manchester United. Han var en ikon och en förebild för spelare och fans världen över. Man tyckte t.o.m. det var på tiden att han adlades! Sedan kom det fram att han knullat sin brors fru under en 8-årsperiod. Brodern menade att detta förstört hans liv, men Ryan bad aldrig om ursäkt. "Det handlade ju bara om sex". Classy, Ryan, reeaaalll classy. Hoppet från vördad fotbollsspelare och mänsklig förebild till vidrig och oförlåtlig scumbag har aldrig varit så plötsligt och stort.

#2 Pepe, Real Madrid CF, Portugal
Monstret från Portugal sågs av många som en förkämpe mot fjollfasonerna som brett ut sig från medelhavets solkuster och invaderat hjärtat av fotbollseuropa de senaste åren. Han var en galjonsfigur för alla som föraktar filmningar och annat ovärdigt beteende på plan. Men när kampen blev för jobbig bestämde sig Pepe - i sann "if you can't beat 'em, join 'em"-anda - för att gå över till den mörka sidan och själv börja filma. Med sina livsfarliga sparkar mot huvuden och totalt hänsynslösa spelsstil var Pepe redan en scumbag, men i alla fall en scumbag man kunde respektera. Nu är han inte mer än ett vidrigt as, helt befriad från heder och sportslighet.

#1 Sergio Busquets, FC Barcelona, Spanien
Jag tror egentligen inte att det behöver sägas så mycket om varför "street fightern", som Pep Guardiola kallar honom, stoltserar på förstaplatsen på den här listan. Var ska man börja? Med hans patetiska filmningar? Hans utseende och uppsyn? Det faktum att han valt att sätta sitt förnamn på tröjan? Att Sergio Busquets gjort fotbollsvärlden till en arena för utövandet av sin regelvidriga spelstil och totala avsaknad av respekt för allt vad värdighet innebär, är inte mindre än ett hån mot mänskligheten. Det faktum att han vunnit EM, VM och CL är något vi bör förstå i termer av skam och synd. Ingen befläckar fotbollsvärlden så som 'Sergio'.

3 kommentarer:

  1. "Det faktum att han valt att sätta sitt förnamn på tröjan", Svårt att komma över.

    SvaraRadera
    Svar
    1. så sant så sant.... det värsta skulle dock vara om vi fick se den lille dvärgkungen springa omkring med namnet "Leo" på ryggen. Fan dvärgkungen låter egentligen för ädelt för det aset men aja. Tänk er. "Leo".

      Radera