tisdag 6 mars 2012

Arsenal vs Milan 3:0

Domaren har nyss blåst i sin berömda pipa och Arsenalfansen ska naturligtvis vara stolta över insatsen deras kanoner gjorde i kväll. På de svenska sportsidorna ljuder röster om det otroliga som var på väg att inträffa och visst, det var inte väntat. Det Milan som dominerade så fullständigt mot ett Arsenal blekare än Michael Jacksons spöke på San Siro kunde ju inte rimligtvis förväntas tappa all form av uppfattning om försvarsorientering (jag tänker på uppträdandet vid hörnmålet och Thiago Silvas vansinnespassning till Rosicky, framförallt). Men ändå... jag skulle inte kalla aftonens skeenden otroliga.

Det Arsenal som ställdes på benen idag var som födda för sådana här matcher. Med det menar jag inte att laget är bra. Med det menar jag att dagens Arsenal känns mer som ett Bundesligalag av typen Werder Bremen en glad lördag, än ett engelskt storlag. Och när man ligger under med 4-0 är själva poängen att våldta försvarsspel och köra framåt i 180 (van Persie) eller 795 (Walcott/The Ox).

Nu räckte ju detta inte hela vägen fram. Och klubben Arsenal står inför ett märkligt vägval: bli en storklubb igen genom att värva som ett jävla nordiskt kungadöme under trettioåriga kriget eller bli... ja vad är det Arsenal håller på att bli egentligen?



Arsenal 3-0 AC Milan footyroom.com by footyroom

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar