tisdag 17 december 2013

Om CL-lottningen:

Idag var en bra dag, för i dag var det åttondelslottning för CL. Grupp- och slutspelslottningar över huvud taget är väl en av de absolut härligaste konstanterna man har i vardagen. Det finns helt enkelt något så oerhört betryggande med att luta sig tillbaka och se hur gamla fotbollslegender - till vilka man oftast inte har någon referensram utan vars ikonstatus man accepterar som upphöjda paradigm - drar upp (märkta???) plastbollar ur skålar och fiskar upp lappar med storklubbars namn på ur dem. Idag var alltså en sådan dag och jag tänkte därför ta tillfället i akt att summera och analysera resultatet av denna lottning.

VS

En av de två "stormatcherna". Någonting som jag kommer till insikt med direkt när jag ser den här lottningen är att åtminstone ett av ondskans lag kommer skickas ut redan i åttondelsfinalerna; bara detta är ju oerhört positivt! City är väl troligen Premier Leagues bästa lag just nu, hur mycket det än tar emot att säga, och är enligt mig det lag (förutom Bayern och Real) som har störst chans att skaka Barca. På tal om detta för tillfället Messilösa Barcelona är de precis lika skräckinjagande som tidigare år och allt tal om deras "nedgång" är egentligen så överdrivet. Visst, de blev utsatta för den mest brutala fotbollsvåldtäkt denna värld någonsin skådat i och med 0-7 förlusten mot Bayern i fjol men än så länge under den här säsongen har de sett tämligen untouchable ut.

Chans att ta sig vidare enl. Merely Playerz-redaktionen:
Manchester City: 20%
FC Barcelona: 80%

VS

Numero 2 av stormatcherna är alltså en upprepning av fjolårets åttondel. I det mötet överraskade Arsenal med att slå Bayern på Allianz men åkte fortfarande ut på färre gjorda bortamål. Det här med att förlora mot engelska lag på hemmaplan har blivit en alltför obehaglig trend för den som sympatiserar Bayern och det senaste debaclet mot Shitty är väl knappast en betryggande faktor. Samtidigt kan man ju ta sig en titt på den närmast löjliga spelartrupp som Filosofen besitter och med ens lugnas man en smula. Götze har hittat formen och tillsammans med Müller, Kroos, Alcantara, Schweinsteiger... ja ni fattar vart jag är på väg med det här resonemanget.

Chans att ta sig vidare enl. Merely Playerz-redaktionen:
Arsenal FC: 20%
FC Bayern München: 80%

VS

DRÖMLOTTNINGEN för PSG som det heter på AB-språk innebär alltså ett möte där Zlatan får möta ett lag som, i skrivande stund, åttondeplacerade Man United krossade med 5-0 på "Bayarena" i Leverkusen (har sedan mitt senaste CL-inlägg tagit reda på att det faktiskt är en stad). PSG kommer dit som ett monster till köpelag med en helt sinnessjuk anfallsduo i vår egen ärade Ibracadabra samt nye vapendragaren Cavani. Leverkusen kommer dit som Bundesligatvåa vilket uppenbarligen inte säger oss speciellt mycket eftersom Moyes Newcastle-at-home-förlorande mannar som sagt demolerade dem fullständigt. Gissar ooriginellt nog att Thiago Silva och grabbarna tvålar till dem riktigt rejält. Ännu ett slag vunnet för kapitalismen *suck* ...

Chans att ta sig vidare enl. Merely Playerz-redaktionen:
Bayer 04 Leverkusen: 5%
Paris Saint-Germain: 95%

VS

En vid första anblick ganska så osexig match som man vid en andra anblick börjar inse kan bli riktigt jävla intressant och vid en tredje inser att det inte finns en chans att man kommer titta på den eftersom den går samma dag som både Arsenal-Bayern och Shitty-Barca. Milan lyckades ju, med nöd och näppe, klara 0-0 hemma mot Ajax och avancerade därmed till åttondelsfinal som det enda kvarvarande italienska laget; grovt underkänt för det anrika fotbollslandet eller bara en reflektion av hur bra(dåliga) de är jämfört med resten av Fotbollseuropa? Inför lottningen riskerade Milan att möta lag som Dortmund, Bayern, Real, Barca m. fl. Hur Berlusconi fixade så att det inte blev något av dessa kan vi dock bara spekulera i. Samtidigt ligger Atletico Madrid vid det här laget faktiskt före Real i ligan och har onekligen... gjort det bra. Jag försöker dock inte vara ironisk på något sätt då jag säger att det kommer bli intressant att se hur långt Atletico faktiskt kan ta sig i den här turneringen.

Chans att ta sig vidare enl. Merely Playerz-redaktionen:
A.C. Milan: 25%
Atlético Madrid: 75%

VS

Även i detta möte blir det väl någorlunda aktuellt att tala om en "drömlottning" för den stackars Moyes som vid detta lag rimligen måste lida av kronisk sömnlöshet i någon form. Att få möta laget med det löjligt värdiga klubbemblemet lär dock hjälpa med nattsömnen. Vinsten senast mot Aston Villa i ligan lär även den ha gett honom och laget lite "andrum" som det så fint heter på fotbollsjournalistiskt språk. Frågan är dock hur läget skulle bli om den diskuterbart sämsta grupptvåan lyckades slå ut United ur CL. Speciellt troligt är väl inte det händelseförloppet men samtidigt har sjukare saker hänt... Skulle United bli chockade där nere i "grytan" så kommer det nog inte bara bli några stycken mörka mål som hopar sig likt en ångestens illbådande helvetesstorm över the Theatre of Dreams.

Chans att ta sig vidare enl. Merely Playerz-redaktionen:
Olympiacos: 15%
Manchester United: 85

VS

Den mest iögonfallande aspekten att diskutera när det gäller det här mötet är att Chelsea-ikonen och Merely Playerz-bespottade anfallaren Didier Drogba återvänder till Scumfo... Stamford Bridge med orden: "Jag är väldigt glad att Galatasaray blivit lottade mot Chelsea eftersom jag kommer att spela båda matcherna hemma". Förhoppningsvis lyckas den store ivorianen visa varför han fortfarande är bättre än Torres. Vad gäller själva matchen talar det mesta för att Chelsea kommer gå vinnande ur striden, trots att de inte imponerad avsevärt spelmässigt i ligan. Galatasaray tog sig mest vidare genom en bisarr form av lotteri då deras match mot Juventus påverkades på ett avgörande sätt av det urusla underlaget. Över huvud taget är de ett svagare lag än Chelsea på i princip varje position och med en manager vars taktiska kaliber (och benägenhet att ta till cyniska/ondskefulla knep) inte är i närheten av sin motståndares.

Chans att ta sig vidare enl. Merely Playerz-redaktionen:
Galatasaray: 20%
Chelsea FC: 80%

VS

Den här matchen känns onekligen aningen avgjord redan på förhand men faktum är att läget är bra mer prekärt än vad det framstår som. I princip hela Dortmunds ordinare backlinje är långtidsskadad tillsammans med en av fjolårsturneringens mest lysnade stjärnor, Ilkay Gündogan. Dortmund tog sig faktiskt bara precis vidare, på samma poäng som Napoli och Arsenal och kan tacka de förstnämnda för att de såg till att man till slut tog förstaplatsen i gruppen. Zenits hot mot favoriterna i det här mötet stavas Shirokov, Arsjavin och framför allt Hulk, en brassestjärna som ju måste älska den här klubbadressen; iskallt typ hela tiden, bespottad och utbuad varje match p.g.a. sin ras och i praktiken chanslös att vinna någon betydande titel.

Chans att ta sig vidare enl. Merely Playerz-redaktionen:
Zenit S:t Petersburg: 15%
Borussia Dortmund: 85%

VS

Frågan i det här mötet är troligen inte vilket lag som kommer vinna utan hur mycket närmre Cristiano Ronaldo kan ta sig sin andra guldboll. Schalke tog sig vidare efter en rad ytterst tveksamma domslut i matchen mot Basel och har, trots Boateng-värvningen, inte övertygat alls. Klaas-Jan Huntelaars frånvaro märks klart och tydligt. Om inte annat lär detta bli ett ypperligt tillfälle för Madrids talangscouter att ta en titt på Julian Draxler som bara blir bättre och bättre. 20-åringen kommer troligen inte ta en startplats i Jogi Löws VM-lag men har definitivt en framtid hos någon av Europas "giganter".

Chans att ta sig vidare enl. Merely Playerz-redaktionen:
Schalke 04: <1%
Real Madrid: >99%


1 kommentar:

  1. hahahaha GRYMT inlägg. Dock så jävla satans olämpligt haha

    SvaraRadera