söndag 6 oktober 2013

Ilskerapport från Tottenham-West Ham

Det är så konstigt det här med fotboll ibland. Ett lag vinner några matcher och man tror (logiskt nog, kan tyckas) därför att dom är jättebra, och kommer fortsätta vara jättebra, men så en dag så kommer det en match som gör att man inser att man hade fel från början! Det visar sig då att det jättebra laget i själva verket hela tiden har varit ett jättedåligt lag bestående av elva jättedåliga spelare (plus tre jättedåliga inhoppare), anförda av en jättedålig tränare med jättedålig taktik som ställer upp laget i en jättedålig formation vilket naturligen leder till jättedåliga insatser och jättedåliga resultat. På grund av att laget är jättedåligt vet man att det som nu väntar är en jättedålig höst följd av en jättedålig vår vilket kommer resultera i en jättedålig placering, vilket kommer att ikläda laget ett jättedåligt rykte som i sin tur renderar ett jättedåligt transferfönster där jättemånga jättedåliga spelare lämnar och ersätts av ännu mer jättedåliga spelare som kommer att föra klubben mot en jättedålig framtid där alla de jättedåliga spelarna kommer att se sina jättedåliga karriärer fortskrida tills de går vidare till jättedåliga jobb som jättedåliga expertkommentatorer i jättedåliga kanaler där de kommenterar jättedåliga matcher. Precis så här känns det just nu med mig och Spurs, och om ni inte redan listat ut det kan jag nu explicit fastslå att jag egentligen bara finner ett ord som adekvat kan beskriva Tottenhams insats idag: Jättedåligt.

Alla kan förlora ibland, men med tanke på hur tät den här premier leaguesäsongen har varit och med tanke på hur mycket historia och tyngd som finns bakom den här matchen så känns det fan inte acceptabelt att förlora mot West Ham - ett jävla disneylag - hemma med 3-0. Tottenham byggde under säsongens första fem matcher upp ett rykte som väldigt svåröverkomliga defensivt, och White Hart Lane var på god väg att bli vår borg. Detta rykte är nu slaget i spillror, och hela England (och Wales) kan nu se att vi minsann inte är någon mosterbefästning, vi är ett sånt där lag som släpper in tre mål bakåt på hemmaplan. Mot West Ham. Vem, förutom möjligen Ben Arfa som är rädd för allt, är rädd för ett sånt lag? Visserlien ligger vi bara tre poäng bakom serieledarna nu, men på ett psykologiskt sätt var dagens förlust blytung, och Spurs måste göra väldigt mycket för att återuppbygga respekten hos motståndarna. Hånkampajerna på twitter om "chokes" och "collapses" är redan i full gång, och jag önskar verkligen verkligen att det inte tog så mycket som det gjorde. Visst gjorde West Ham det bra, och visst var deras defensiv bland det mest solida jag sett i år, men detta är och kommer att förbli Tottenhams förlust först och främst.


BETYG

Lloris +++
Går egentligen inte att skyllan för någon av målen.

Walker ++
Solid i första, lealös i andra.

Dawson ++
Ingen vill hellre än jag att Michael Dawson ska fortsätta lyckas i spurs, men det går inte att blunda för att det har varit lite väl mycket missar på sista tiden, och i den här matchen eskalerade felprocenten rejält. 0-3-målet var en fars, och hade det inte varit för Lloris hade notan kunnat bli ännu drygare. Jag vet att du kan bättre Daws, det är dags att du visar det för resten av världen nu också!

Vertonghen +
Höll ihop bra i första, total härdsmälta i andra. Kan inte ta de risker han gör nu utan bättre täckning. Förhoppningsvis inget mer än en plump i protokollet.

Naughton ++
Var Tottenhams bästa försvarare idag, och det säger rätt mycket om dagens insats.

Paulinho +++
Bäst i Spurs. Börjar visa upp den form han hade under för-VM, och är extremt duktig både på att vinna boll och attackera. Kanske lagets givnaste spelare.

Dembele +
Stark i kroppen, men otroligt fantasilös i sitt passningsspel. Med sina monotona sidledspassningar och alltför bollkära dribblingar påminner han mest av allt om en rugbyspelare. Vilket är jättedåligt.

Townsend ++
Visserligen en s.k. "frisk injektion", men har förbannat svårt att hitta in med bollarna i straffområdet. Måste på sikt ersättas av Lamela eller Lennon.

Christian Eriksen. ´+
Mycket blek instas, gick inte att känna igen från tidigare succéinsatser. Hajpen har varit rejäl, och möjligen ska man ställa över dansken till förmån för Holtby nästa match, så att han kan få andrum. Extremt mycket bolltapp.

Sigurdsson +
Jättedålig.

Defoe +
Högg lite grann och hade några chanser, men det är som alltid extremt frustrerande att se hur lam hans slutprodukt är när det gäller allt förutom målskytte. Bör bänkas till förmån för Soldado nästa match.

(inhoppare)
Soldado ++
Visade upp goda intentioner, men fick alldeles för lite boll av lagkamrater som hade gett upp på förhand.

Lamela +
Är man så dyr måste man fan jobba lite bättre. Måste börja leverera snart om inte floppklockorna ska börja klämta.

Holtby ++
Energiinjektion. Skapade inga jättechanser men visade som vanligt upp en enorm positiv inställning som bör resultera i en startplats mot Villa. Kommer dessutom vara fräsch efter uppehållet eftersom Tyskland är som dom är.


1 kommentar:

  1. Våra lag har verkligen tagit två helt olika svängar den här omgången...

    Eftersom jag inte såg matchen hade jag velat fråga hur första halvlek såg ut? Var det bara halvchanser eller var Spurs riktigt nära 1-0 någon gång?

    SvaraRadera