fredag 21 mars 2014

Om lottningen idag

Efter CL-lottningen idag när kvartsfinallagen ställdes upp mot varandra kändes det bra inom mig. Vissa gillar när stora lag ställs mot varandra tidigt i turneringar, men jag är inte en av dem. För mig känns en turnering där lol-lag är med nästan till slutet mindre liksom... svår att vinna. Jag vinner mycket hellre VM 2006 än VM 2002 om ni förstår vad jag menar. Visst är det roligare att berätta om de lätt demensskymda glimtarna av minnesbilder man har från världens vackraste turnering för barnbarnen om semifinalerna i turneringen utgjordes av Frankrike-Portugal och Tyskland-Italien, istället för av Sydkorea-Tyskland och Brasilien-Turkiet. Visst?

Lottningen idag undvek på ett ultimat sätt att skapa stormatcher. Visst, alla matcher är naturligtvis stormatcher relativt resten av turneringen men Real MAdrid, Barcelona och Bayern München slapp varandra och chansen för säg David Alaba att säga till barnbarnen: "2014, Lolly och Harry, då var vi 4 lag kvar i april; Real Madrid, Barcelona, Chelsea och så vi då." kvarstår. CL-turneringen 2013/2014 kommer troligtvis att när vinnaren står på Estadio da Luiz den 24:e maj kännas som en av de svåraste nånsin att vinna.

Merelyplayerzs tippning:

Barcelona - Atlético de Madrid (70-30)

Det är löjligt, men gång på gång glömmer jag bort hur bra FC Barcelona faktiskt är. Inget annat lag i världen spelar kortpassningsfotboll med sådan skicklighet (sen kan man tycka om den spelstilen eller inte) som 1.70-ligan gör. Backlinjen är måhända tunnare än Kennedys hår är mitt uppe på Kennedys huvud, men resten av laget är helt jävla sanslöst. Cesc spelar inte från start i Barcelona. Fundera en sekund på det. Cesc spelar inte från start. Atlético är dock elaka och hänsynslösa och kan hota om de sätter de chanser som alltid uppkommer när Mascherano spelar i ett mittförsvar.


Real Madrid - Borussia Dortmund (90-10)

Borussia Dortmunds skadelista är längre än panamerikanska landsvägen (som  är sjukt lång) och på den återfinns bland andra Illkay Gündogan. Dessutom är Robert Lewandowski avstängd i den första kvartsfinalen lol. Nu är visserligen försvarsgeneralen Mats tillbaka men det blir väl bara som att man åker från Ushuaia till Edmonton istället för att åka från Ushuaia till Prudhoe Bay om man återigen ska dra liknelsen med den panamerikanska landsvägen (skadelistan är fortfarande fett lång). Samtidigt möter man ett av världens tre bästa lag just nu. Cristiano Ronaldo är fortsatt världens näst bästa/bästa spelare och Bale är sådär Baleig som bara Bale kan vara. Hur bra är den mannen egentligen? Karim Benzema är en katt och Luka Modric har varit en av La Ligas bästa mittfältare den här säsongen. Med alla spelpjäser omkullkastade vid sidan av planen måste Marco Reus som på ett sätt burit det här laget den här säsongen bli Ron och Ramos måste typ bli utvisad och Pepe måste också bli utvisad och... fan vad det inte kommer gå.


Chelsea - PSG (55-45)

Enligt diverse experter är PSG favoriter i mötet som är en hyllning till oljans Gudinna och till ondskan. Varför förstår jag inte. För mig är Chelsea det perfekta cuplaget, och även om det gång på gång tjatas om den där centerforwarden som saknas har Chelsea en kontringsfotboll som kan skada vilket lag som helst och dessutom en ryggrad och stabilitet i försvarsspelet som kan matchas av ytterst få lag i världen. PSG ser i och för sig starkare ut än förra året, med en Zlatan som är mer macho och o-PK än någonsin samtidigt som han gör fler mål än någonsin och med en Matuidi som utvecklats till en tvåvägsmittfältare i absolut världsklass. Det här kommer bli ett mycket jämnt möte.


Bayern München-Manchester United (90-10)


 
Pep mot Moyes



2 kommentarer:

  1. 1. Fan vad Lagerbäck kommer ha det jobbigt att uttala sig intelligent om Atletico Madrids mittfältares olika uppdrag och Diego Simeones taktiska upplägg.

    2. Fan vad historien inte kommer upprepa sig för Dortmund. Götze >>>>>>>> Mkhihkhtaryhan

    3. Ondskan asså... Iaf ett av ondskans lag kommer åka ur. Men jag kan inte undgå att se hur den här skiten kommer sluta. Chelsea kommer ju självklart att slå ut PSG, sen kommer de antingen krossa United om de lyckats skrälla mot Bayern eller vinna mot straffar mot Bayern igen (vilket kommer göra att jag slutar kolla på fotboll antagligen) och sen kommer de vinna finalen såklart. Men då kommer jag redan ha slutat kolla på fotboll.

    4. Rafael mot Ribery, Robben mot Büttner (Evra avstängd).

    SvaraRadera