tisdag 14 januari 2014

Ballongdor 2014

Igår var det Ballon d'Or-gala och Merelyplayerz live-bevakade självklart händelserna via twitter:


MEN: en så seriös fotbollsblogg som Merelyplayerz faktiskt är (inofficiellt världens mest seriösa fotbollsblogg per läsare) kräver självklart ett inlägg om galan med mer seriösa kommentarer än att Pelé ser ut som Nyamko Sabuni och att Júlio César gillar glass.

Pelé och Nyamko Sabuni
Galan igår "började redan innan den började" när tyska Bild berättade (korrekt) att Cristiano Ronaldo skulle vinna världens finaste individuella pris före Lionel Messi och Franck Ribéry. Sedan följdes det avslöjandet av en läckt bild från en skärm i Zürich där världslaget presenterades och sen tyckte ingen att det var så spännande längre (damfotbollens bästa spelare 2013 var inte avslöjad än men på grund av patriarkala strukturer brydde sig ingen om det).

Hursomhelst, angående utnämningen av världens bästa spelare 2013 är det svårt att placera de tre bästa spelarna objektivt "korrekt"; Cristiano "noll titlar under 2013" Ronaldo, Lionel "skadad en tredjedel av 2013" Messi och Franck "Vann Bundesliga, DFB-pokal, UEFA Champions League UEFA Super Cup och FIFA Club World Cup 2013" Ribéry var verkligen de tre överlägset bästa spelarna förra året. Dock går det faktiskt att säga något objektivt korrekt om det av Fifa uttagna världslaget. För det är fan helt jävla sanslöst. FIFA XI 2013 ser nämligen ut såhär:

Manuel Neuer 

Dani Alves - Thiago Silva - Sergio Ramos - Phillip Lahm

Franck Ribéry - Xavi - Andrés Iniesta

Lionel Messi - Zlatan Ibrahimovic - Cristiano Ronaldo

Det finns många frågor som väcks av att se ett lag som förlorade med 7-0 mot ett annat lag i en CL-semifinal HA FLER SPELARE MED I VÄRLDSLAGET ÄN DET LAGET SOM VANN MOT DOM MED FUCKING 7-0. Av att se Sergio "∞ röda kort" Ramos anses som världens näst bästa mittback. Men man är ju samtidigt över 12 år och inser varför det är som det är och det är väl egentligen ingenting man behöver gå in på eftersom alla förstår vad det beror på (världen är rätt osoft på vissa plan). Merelyplayerz ser det dock självklart som sin plikt att rita upp ett eget värdigt världslag som motvikt till ondskan och orimligheten som sipprar fram ur maktens ruttna korridorer i Zürich. Så, här kommer det, ett rimligt världslag 2013:

Manuel Neuer

Phillip Lahm - Thiago Silva - Dante - David Alaba

Yaya Touré

Ilkay Gündogan - Franck Ribéry

Lionel Messi - Robert Lewandowski - Cristiano Ronaldo

Sådärja. Bort med barcaspelare som förnedrades och förintades av alpernas röda riddare. In med rhenlandets kontrande getingar. Och in med Yaya Touré/Touré Yaya (världens bästa spelare 2013 enligt Nigerias coach Stephen Keshi).

Det här laget skulle antagligen vinna mot alla lag i världen förutom mot Bayern München.

2 kommentarer:

  1. Värdigt som det anstår denna blogg! Man skulle kunna spela 4-4-2 också, för att få bort den sista dverjen. Reus skulle gå in då. Keshi skulle antagligen gillat det också. (För övrigt har en nyligen gjord sifo läsarundersökning visat att 100% av bloggens läsare efterfrågar mer inlägg om ligue 1 och franska landslaget!)

    SvaraRadera
  2. haha fan... känns som det är emil som får ta tag i det då... han har störst zlatanintresse

    SvaraRadera