fredag 3 januari 2014

Den månatliga Premier LeaguerapporterarN: decemberutgåvan

Hejallihop, nu är det dags för den månatliga premierleaguerapporterarN igen! Precis som förra gången går jag igenom klubbarna i den ordning som de ligger i ligan. Varje klubb bemöts först med betygsättning och en kort kommentar, varefter jag svarar på de frågor jag ställde för en månad sedan vid den rapporteringen, och sedan avslutar jag varje avsnitt med att ställa tre nya frågor inför Januari. Jag tror det kommer bli jätteroligt!!!


ARSENAL

+++

Utan att stormvarning utärdas kan man nyktert konstatera att en del orosmoln börjar hopas invid den rödvita horrisonten, den bibehållna förstaplatsen till trots. Förlusten mot Shitty var blytung, och därtill är flera nyckelspelare i dagsläget skadade. Fortfarande vinns dock de flesta matcherna, och ligatiteln är alltjämt Arsenals att förlora.

Inför December ställdes några frågor. Här är de svar jag har fått:

  • Bendtner gjorde mål senast vilket var sjukt. Formvisningen var naturligtvis extremt välkommen för Wenger, som nu kanske kan räkna med bredd även på anfallssidan. Frågan är bara hur stor den bredden är. Bör Giroud känna sig hotad? Kommer jag och alla andra som hånat dansken få kännas oss duktigt skamsna under december, månne?

    - Även om själva konkurrensfrågan gjorts inaktuell av Girouds skada så är det ändå i sammanhanget relevant att konstatera att Den Tofsprydde Dansken fortsätter att gå starkt, och igår t.o.m. blev något av en matchvinnare. Hade han inte gått sönder hade Giroud möjligen blivit svettig på riktigt. Nu hamnar Arsenal i stället i en betänklig anfallskris, och till och med Arsene Wenger erkänner nu att det är läge att agera på transfermarknaden för att rätta till situationen.
  • Många har förklarat Arsenals absurda framfart i ligan med att dom helt enkelt har haft ett lätt schema. I December ser schemat närmast drakoniskt ut, då bland annat Everton, Shitty och Chelsea står på programmet. Den givna frågan lyder därmed: hur kommer Arsenal svara mot denna nya utmaning?

    - Arsenal har mattats något, och mot Shitty bekände man den genantaste av färger genom att släppa till sex baklängesmål. Prestigeförlusten lär ha svidit ännu mer än själva poängförlusten, och även om insatserna mot Chelski och Everton var godkända så är det minnet av matchen på Etihad som framförallt dröjer sig kvar.
  • Som sagt var har Arsenal gått absurt bra hittills, och absurdast av alla har Aaron Ramsey varit. Han gör mål eller poäng vid i stort sett varje omgång, och det pratas (enligt hemliga källor) om att man nu ska införa en förordning i Brittisk sjukvård som säger att alla som inte har honom i sitt fantasylag bör diagnosticeras som mentalt handikappade. Frågan är bara: är det här en tillfällig urballning eller kommer han fortsätta vara så här bra? Kan Wales i så fall vara världens kanske ojämnaste landslag?

    - Precis som laget i sin helhet har Ramsey mattats något utan att på något sätt vara dålig. Poängskörden har dock tvivelsutan minskat i omfång och med tanke på att Walesaren nu dessutom är skadad så kan det bli svårt för honom att undvika en försämrad poängsfrekvens även under resten av vårsäsongen. "Sämre" är dock inte alltid "dåligt", och när låret väl har läkt kan Ramsey mycket väl komma att fortsätta vara en viktig kugge i Arsenals lagmaskineri.

    Tre nya frågor:

    - På lördag möter Arsenal Tottenham i en laddad första omgång av 2014 års FA-cup. Arsene "En fjärdeplats är en form av trofé" Wenger har aldrig prioriterat cupspel i någon större utsträckning, men med tanke på mötets och turneringens dignitet kan han mycket väl känna sig pressad att mönstra en stark startelva. Hur går fransmannen tillväga?

    - Özil blev efter noter, och med rätta, utskälld av lagkapten Per Mertesacker i samband med 6-3-förlusten mot City (se hit för mer info). Özil bad efteråt om ursäkt via Facebook, men risken finns naturligtvis att den glosögde mittfältaren gjort sig impopulär på riktigt bland fansen. Kommer historien att självdö, eller följer en fortsättning under Januari?

    - Jag tycker det är jättekonstigt att Walcott får spela. Han är bara bra mot Sverige och Tottenham, och utöver sina bristfälliga litteraturkunskaper har han också ett tämligen smalt register jämfört med de spelare han konkurrerar med. Blir Walcotts sejour i startelvan kortvarig, eller kommer den lille vuxenboksläsaren att bevisa att jag trott fel om honom?



MANCHESTER CITY
+++++
Manchester Shitty verkar slutligen ha hittat fram till kontinuiteten, och det bländande spel vi tidigare glimtvis sett prov på har under December utvecklats till en monstruös vardag. Laget släpper visserligen in väldigt mycket mål, men så länge Aguero with Friends robotskt maler ner försvar efter försvar så är det väl egentligen ingen som bryr sig.

Tre svar från December:
  • Hart har varit petad i en massa matcher. Istället har nån rumän fått stå. Rumänen har väl gjort det bra och hållit nollan mot en massa lag. En stor andel av dessa lag utgjordes dock av Tottenham, och inte ens jag skulle kunna släppa in mål mot Tottenham i dagsläget. Så jag tycker inte att rumänen är en lösning i långa loppet, antingen måste Joe Hart komma tillbaka eller så investerar man nytt i Januari. Kommer Hart stärka sina aktier i december?

    - Hart har fått starta de senaste matcherna, och även om han inte har rosat marknaden (bara en nolla på fyra försök) känns det som att han befinner sig över Pantilimon i hackordningen. Därmed är det naturligtvis inte sagt att Shitty tänker satsa på honom i långa loppet, och utveckligen under Januari blir intressant att följa.
  • Många har pekat på det lustiga i att Negredo först hade tänkt gå till Tottenham i somras, men att han ratades för att han var "för dålig" varför Tottenham valde Soldado. Kommer man fortsätta skratta i december?

    - Jodå, Negredo fortsätter att måla och spela bra, om än inte i några ofantliga mängder. Framförallt är han fortfarande rejält mycket bättre än Soldado, så skratten kommer onekligen att eka giftigt i mitt hjärtas salar i ännu en tid.
  • City har den sjukaste hemmaformen i hela ligan, men är samtidigt enormt svaga på bortaplan. Vad kommer Pellegrini göra för att vända denna trend och kommer det att fungera?
    - Det Pellegrini har gjort är att han har förmått sina spelare att bli så äckligt bra att det inte spelar någon roll att de har dålig moral när de spelar borta. Skillnaden mellan bortaspelet och hemmaspelet finns fortfarande där, men i och med att den allmän kvalitetsnivån höjts så betänkligt är sagda skillnad närmast uteslutande av akademiskt intresse.

    Tre nya frågor inför Januari:
  • Sergio Aguero, som enligt min mening varit bland Premier Leagues fem bästa spelare den här hösten, är nu skadad, och Dzeko tycks vara den som i första hand fyller hans plats. Dzeko är en klasspelare, men icke desto mindre är det nog många ljusblå som skulle bli lugna av att se Jovetic tillfriskna och leverera. Annars hänger floppvärvningsstämpeln i luften. Hur kommer Jovetic svara under Januari?
  • Det ryktas om att Joleon Lescott är på väg bort från klubben, om än bara via utlåning, vilket isåfall skulle innebära att man gör sig av med en verklig trotjänare. Att Lescott inte är en back i världsklass förstår jag, men frågan är Pellegrini kommer att straffas ifall han gör sig av med en av få spelare som inte känner sig nya och vilsna i den ljusblå jätteklubben? Frågan är relevant även om Lescott stannar, eftersom han knappast gör skillnad om han inte startar.
  • Tänk om de värvar Zlatan i fönstret. Jag säger inte att det kommer hända, men tänk om!





    CHELSEA

    +++++

    Trots ständiga roteringar och en till synes extremt tryckt stämning i truppen går Chelsea som tåget i ligan, och börjar mer och mer segla upp som titelfavoriter. Oljerobbotorna från väst har en disciplin och en taktisk kyla som saknar motstycke i dagens Fotbollsenglandochwales, och besitter som alltid en förmåga att vinna matcher som de inte borde vinna.

    Svar på gamla frågor:
    • Torres, Eto'o och Ba känns imbördes jämnare nu än för en månad sen, och spanjorens särställning är långt ifrån självklar. Kommer någon att sätta ner foten och säkra startplatsen under December?

      - Även om loppet fortfarande är jämt tyckts Torres ha dragit ifrån en liten aning jämtemot Eto'o, som nu ter sig som något av en lyxinhoppare. På femtedag jul visade kamerunesen dock sitt värde när han avgjorde mötet mot Liverpool med ett skitmål, och det skulle inte förvåna mig om Mourinho i fortsättningen kommer att matcha honom i just de "stora" matcherna. Demba Ba är inte ens med på banan, fattar inte varför jag nämnde honom ens, klart han inte får starta.
    • Mata. Får spela nu. Ibland. Lite grann. Men hur. Länge ska Mourinho kunna hålla på så här? Är det ett tecken på hans makt att han kan rotera så friskt? Eller har han bara storhetsvansinne? Kommer laget börja lida?

      - Så här precis i början av transferfönstret känns frågan mer aktuell än någonsin, med tanke på de scener som utspelade sig i samband med att Mata blev utbytt igår. Den annars så professionelle spanjoren fick till synes slutligen nog och lät omgivningen via storvulna gester förstå precis hur missnöjd han var (skulle MerelyPlayerz vara en lite mindre fin blogg skulle jag skrivit "sydländskt hetsiga gester", men nu är vi faktiskt en abnormt fin blogg så därför skrev jag inte det. Hantera det.).
    • Den enda som inte roteras är Frank Lampard. Varför då? Är det för att han är gammal? Kommer detta att straffa sig?

      - Frågan är vorden tämligen irrelevant eftersom Lampard faktiskt blivit petad en hel del under december, och nu också är skadad. Frankie har väl inte varit dålig, men han har varit tillräckligt obra för inte riktigt gå in i startelvan, och i det läget är Jose Mourinho allt annat än sentimental: i dagens Chelsea är det dagsformen som avgör, trygghet och tillit är underordnat.

      Tre nya frågor inför Januari:
    • Den första frågan gäller naturligtvis Mata och hans framtid inom klubben. Kommer han att säljas, till vem, och till vilket pris? Och kommer Mourinho i så fall välja att ta in en direkt ersättare? Mata skulle vara perfekt i både Manchester United och Tottenham, men tanken på att Abramovitj skulle sälja till en direktkonkurrent är skrattretande.
    • Trots det tydliga budskap som förmedlats i Nikes reklamfilmer verkar det som att gamle Cashley faktiskt är lite granna Done, och i några matcher har han till och med blivit petad av Azpilicueta. Situationen kan inte vara rolig för Cashley, och frågan är hur länge till han kommer att vara kvar i klubben, en flytt i januari är faktiskt ingen omöjlighet. Arsenal ser ju lite svaga ut på kanterna...
    • En potentiell lösning på Eto'o/Torresdilemmat skulle kunna vara att plocka hem Lukaku från Everton, som i dagsläget borde peta allt vad kameruneser och kastilianer heter så att det bara sjöng om det. Frågan är dock om Chelsea är villiga att göra en sådan pudel, och dessutom lär Everton göra allt som står i sin jättefattiga makt för att hålla Belgaren kvar i truppen. Kommer något att hända? Och om inte: tar man då in någon annan?

    LIVERPOOL

    +++

    Liverpool har haft ett tufft spelschema och stått för insatser av skiftande kvalitet och karaktär. Skalpen på White Hart Lane står naturligtvis ut, men gårdagens vinst mot Hull bör även den lyftas fram, då den visar på stark moral och en förmåga att kunna lyfta i motvind, med tanke på de skador och förluster som föregick mötet.

    Lite svar på gamla frågor:

    • Sturridge skada är naturligtvis ett enormt avbräck. Kommer någon att stiga upp på scenen och ta chansen i hans ställe (typ Moses?), eller kommer det att finnas ett stort hål i Liverpool tills dess att han är tillbaka?

      - Hål och hål, visst har det märkts ibland att startelvan inte varit optimal, men gör man fem mål i samma match, även om det är mot ett urlakat Spurs, så kan man knappast tillstå att problemet är akut. Laget har dock talat i tabellen, och känns extremt beroende av att Suarez fortsätter vara sjuk i huvudet.
    • Suarez lottades alltså i samma grupp som sina engelska lagkamrater. Situationen är minst sagt tillspetsad, och lita på att Engelsk media kommer att hårdlansera mötet som en hatmatch. Frågan är bara: kommer dom i och med denna lansering köra på rasistlinjen, kanniballinjen eller bara nånslags pajjig Brasilienärkaos-linje när dom gör det?

      - Visserligen släpptes den här bilden




      redan innan förra rapporten, men eftersom bevakningen annars sorligt nog lyst med sin frånvaro får den tjäna som främsta analysobjekt i denna studie.Vid första anblick verkar den vara ett utslag av ett klockrent "Brasilienärkaos"-grepp, men faktumet att Uruguayanen skojfriskt tittar fram bakom någonslags djungeldunge kan tänkas vara en implicit och rassifierande flirt med kannibal-skolan. Fortsättning följer.
    • Tycker att Mignolet är väldigt överskattad. Så många Liverpoolfans jag pratar med (100% av två stycken) tycker att han är typ bäst i PL men jag säger att han tog en straff mot Stoke för tre månader sen och har levt på någonslags pop-rykte sen dess. Jag förutspår att fägnaden kommer att falla från hans skuldror under december, och att alla kommer att se att jag hade rätt hela tiden. Kommer jag att bli motbevisad? Kommer min profetia visa sig vara äkta?

      - I samband med 2-1-målet mot Chelsea fick jag rejält med vatten på min kvarn, och även om tavlan var en isolerad händelse tycker jag det hela tyder på att Mignolet inte är den frälsare som så många trott att han är. Naturligtvis kan han dock fortfarande bli världsklass på sikt, och tavlor mot Chelsea är han långtifrån ensam om att göra.

      Tre nya frågor inför Januari:
    • I en värld där fyrbackslinjen tycks vara en lika stor självklarhet som att Theoden har ett svärd har Rodgers gått emot strömmen och på senare tid spelat med trebackslinje och tillbakadragna yttrar. Trots nummrena är detta ett tämligen defensivt grepp, och man skulle kunna koppla de skrala resultaten mot topplagen som en systematisk oförmåga att ställa frågor till tillräckligt kompetenta försvar. Är det läge för Rodgers att helt och fullt gå tillbaka till en fyrbackslinje, eller förtjänar 3-5-2 ytterligare några chanser?
    • I Gerrards frånvaro har Suarez gjorts till lagkapten, och uruguayanen tycks ha växt med uppgiften, Kommer Suarez moraliska uppåtkurva fortlöpa under Januari, eller kommer vi att få uppleva ett nytt festligt upptåg i kannibalismens och rassifieringens tecken?
    • Jordan Henderson har tagit något av en revansch på alla som mobbat honom de senaste två åren genom att visa att han är värd åtminstone en del av den fantasisumma som Liverpool betalade för honom en gång i tiden. Kommer Januari att bli månaden då Henderson cementerar sin startplats, eller kommer han att återfalla i gamla synder?





    EVERTON

    ++++

    Utan att någon riktigt fattat hur det gått till befinner sig Everton med drygt halva ligan spelad en poäng från en Champions Leagueplats, och fyra poäng framför fjolårets ligasegrare. Martinez hyllas med rätta över hela världen för det han har gjort, och så länge laget spelar som de gör nu bör de tas på allvar i kampen om de framskjutna placeringarna.

    Gamla frågor, nya svar

    • Lukaku har ju varit jättebra. Men häromdagen hörde jag från ITK-källor att anledningen till att han blir utlånad hela tiden är att han är jättejobbig att ha och göra med, och typ är ett svin privat, och att Everton ska förvänta sig attitydrelaterade problem inom en snar framtid från hans håll. Samtidigt tycker jag inte att Lukaku visat upp några såna tendenser i sitt agerande på plan. Visst, han har ett stort ego, men det ska en anfallare ha. Kommer dessa rykten att kännas mer troliga om en månad, eller ska deras luftstatus cementeras en gång för alla av Lukakus fortsatt fläckfria beteende.

      - Inga såpor eller saftiga historier har flutit upp till ytan, och inget annat tyder på att något skulle vara fel kring Lukaku. Trots att hajpen och målformen mattats något fortsätter Lukaku att göra rejäla arbetspass för sitt lag, och en väl tilltagen assistpoäng bidrar därutöver till intrycket av en spelare som är besluten att jobba hårt och professionellt. Ryktena om en problematisk personlighet läggs därför tillsvidare på is.
    • I Lukakus skugga får den forne strikern Jelavic i stort sett ingen speltid alls. Detta kan vara problematiskt, eftersom det gör att Kroaten blir sur samtidigt som Belgarens kropp utnyttjas till maxgränsen, med möjliga skador som följd. Därför borde Jelavic kanske få några minuter. Samtidigt kan det i sammanhanget vara relevant att inte glömma att Jelavic är jättedålig. Så hur ska Martinez göra? Ska han släppa upp kroaten eller låta honom ligga kvar i frysboxen, hoppas att Lukaku håller, och investera i Januari?

      - Jelavic är fortsatt nedfrusen, och en flytt känns alltmer oundviklig. Problemet är bara att Everton har jättelite pengar och knappast kan investera i ett säkert klassnamn, samtidigt som alternativen i övrigt består av en långtidsskadad Kone och en Deulofeu lika skör som en borgerlig viktoriansk bild av den ideala kvinnan. I nuläget är situationen ett icke-problem, men på sikt kan The People's Club mycket väl hämmas betänkligt av sin brist på alternativ.
    • När Everton i somras investerade i den katalanske forwarden Gerard Deulofeu nådde upphetsningen rent astronomiska höjder bland många Evertonfans. För varje månad som går tycker jag dock att det känns som att Deulofeu får mer och mer att bevisa, trots att det borde vara tvärtom. Det känns som att Everton värvat enligt den gamla klassiska doktrinen "Cataloniensis ergo bonum" (lat. "Han är katalan så då är han säkert bra"). Är det bara en fråga om tid, eller kommer Everton tvingas acceptera att han dragit en nitlott?

      - Som för att tydligt visa vad han tyckte om mig och min analytiska förmåga gick Gerard Deulofeu två timmar efter att detta skrivits ut och gjorde ett av årets snyggaste mål mot Arsenal, i en match som slutade 1-1. Visserligen har Den Lille Teknikern sedan dess varit skadad, men han har icke desto mindre visat fotbollsvärlden att talet om hans talang inte bara var stora ord, och att han en vacker dag kan bli en vinstaffär för Everton när han säljs till Manchester Shitty och gör sin gamla klubb lite mindre jättefattig.
    • Seamus Coleman presenterade i mellandagarna en kandidat till årets mål, och nämns nu med tilltagande respekt av PL-kännare världen över. Tillsammans med Baines utgör han grundbulten till ett av ligans bästa kantspel, men han är fortfarande ung och ställs inför mer och mer press ju bättre han spelar. Kommer han att fortsätta övertyga i Januari?
    • Folk säger att Leighton Baines är på väg till Tottenham, men det kan väl inte stämma? Eller hur???
    • Tim Howard skägg är nu bortom all jävla värdighet. Kommer han att raka sig eller kommer vi snart att få se ett äkta Old Man Beard mellan stolparna på Goodison?






    TOTTENHAM HOTSPUR 

    +++

    December har varit en av de konstigaste månaderna jag har upplevt i mitt Tottenhamliv, och den kommer att sammanfattas i detalj genom ett specialinlägg som förhoppningsvis publiceras här på MerelyPlayerz inom de närmaste dagarna. Tills dess säger jag bara att The Game Is About Adebayor, att Daniel Levy är en väldigt kryptisk person, och att allt är rått.

    Här är mina gamla frågor, med medföljande svar:
    • Inte så mycket av en analytisk fråga men ändå: när kommer Danny Rose tillbaka? Tottenhams försvar har varit horribelt senaste matcherna och många av problemen uppstår på Vertonghens vänsterkant. Dags att Jan återvänder till sin rättmätiga plats, tycker många, men då måste den unge engelsmannen först tillfriskna. Och ingen verkar riktigt veta när det ska hända.

      - Danny Rose kom tillbaka i mitten av månaden, och mycket har verkligen blivit bättre. Vertonghen själv är visserligen skadad, och problem uppstår fortfarande defensivt, nu senast i form av en multietnisk 18-åring med svart krage, men det finns ett tryck och en riktning i Tottenhams anfall nu längs vänsterkanten, som jag till stor del tror är ett resultat av Roses genombrottsinriktade spelstil.
    • OM Rose kommer tillbaka, vem ryker då i mittförsvaret? Kaboul känns inte som ett alternativ, men faktum är att kapten Dawson svajat betänkligt på sista tiden samtidigt som Vlad Ciriches inte bara har en jättecool ansiktsmask utan även gör snygga brytningar och typ mål. Vågar AVB köra på Vertonghen-Vlad, eller gör han som jag skulle ha gjort och väljer Dawsons hjärta framför Vlads form?¨
      - Frågan har löst kemiskt genom att Vertonghen fortfarande är otillgänglig, och därmed lär Daws/Vlad vara det givna alternativet en tid framöver. Mot Liverpool var dock även rumänen skadad, vilket fick horribla följder i form av Etienne Capoue, som visserligen är hård, men sannerligen inte någon mittback. Rykten om ett inlån av en ny mittback i januari känns både välkomna och trovärdiga.
    • Kokurrensen om höger ytterposition tätnar i Tottenham. Lennon är tillbaka från skada och såg pigg ut första halvlek mot Fulham, Lamela låter ana att något riktigt intressant kan vara på väg att hända, samtidigt som Townsends form svalnat något. Senast mot Fulham fick vi se Lennon på sin favoritposition samtidigt som Lamela tog högern, och stundtals såg det faktiskt riktigt intressant ut. Kanske är detta formationen som kommer lyfta Tottenham hur sidledsträsket? Jag hoppas mer än jag tror. Men likväl hoppas jag.

      - Med tanke på allt som hänt är det svårt att säga vad som beror på vad, men helt klart är att Lennon i de fyra senaste matcherna varit klockren som ren och rak högerytter, och förmodligen har skaffat sig ett rejält grepp om sin startplats. Till vänster har otippat nog Christian Eriksen startat de senaste matcherna, och gjort det förvånansvärt bra. Lamela verkar tillsvidare vara bänkad, återstår att se huruvida detta är något tillfälligt eller ett tecken på en djupare spricka mellan rekordvärvningen och Tim Sherwood. Chadli har fått spela ganska mycket vilket är fel och jättetråkigt.

      Tre nya frågelifrågor:
    • Lewis Holtby har blivit något av en favorit bland fansen på White Hart Lane, men Tim Sherwood verkar till synes inte ha mycket till övers för den ettrige lille Ruhrländaren, som fått stå tillbaka för såväl Dembele som Capoue och Bentaleb. Kommer tysken återkomma i startelvan, eller kommer Januari bli en månad där han bänkas, fryses ut, eller till och med säljs?
    • Danny Roses långtidsskada visade hur sårbart tunn Tottenhams trupp är på ytterbackspositionerna, och många kräver nu en återkallning av den till QPR utlånade Assou-Ekotto, som mer och mer framstår som utlånad mot sin vilja till följd av en schism med AVB. Kommer BAE komma åter, kommer Sherwood värva nytt, kommer han leta bland ungdomstalangerna eller kommer han att göra det Totteham så ofta gör: sitta still och hoppas att ingen skadar sig?
    • 4-4-2 har varit en succé så här långt, och Adebayor och Soldado kompletterar varandra på ett förtjusande sätt. Dock är truppen inte byggd för just det spelsättet, och följden blir att vi nu har extremt många överflödiga mittfältare och ingen backup på forwardssidan, särskilt med tanke på att Defoe dessutom ryktas vara på väg bort. Det är med andra ord läge att värva en supersub. Guidetti, någon?





    MANCHESTER UNITED

    +++

    Manchester United hade inför gårdagens match sex raka segrar och såg ut att ha "något spännande på gång". Därför måste det naturligtvis ha svidit extra mycket att se tre poäng segla iväg söderut vid slutsignalen, och Moyes är nu återigen en man under press.

    Gamla frågor, nya svar:

    • Rooney är alltså avstängd fram till 15 december, samtidigt som van Persie inte är helt återställd från sin skada. De närmaste veckorna blir ett eldprov för laget som många gånger räddats av individuell offensiv skicklighet i år. Vad blir provresultatet?

      - Provresultatet blev att Welbeck, som jag faktiskt alltid tyckt får onödigt mycket skit, gjorde det bra som ersättare och vunnit många poäng, men att man stundtals känner hur Holländarens kreativitet saknas på planen. Mot Tottenham förvånades jag av hur svårt de rödklädda hade att ta sig förbi en förhållandevis svag liljevit backlinje, och mycket har säkerligen att göra med att van Persie inte är där och agerar dyrk.
    • Det finns en extrem massa mediokra brittiska spelare i Uniteds startelva idag. Kommer vi att få se under december en förklaring till varför så är fallet? Är Moyes patriot? Vill han bara skapa "själ"? Eller kommer dom alla bli bänkade?

      - I nuläget får man nog helt enkelt acceptera att medelmåttiga britter såsom Cleverley och Smalling, i frånvaro av iskall Fellaini och skadad Rafael, är det bästa som Moyes har att tillgå. Om han värvar Leon Osman i fönstret kan man nog sluta sig till att han verkligen är en patriot, men tillsvidare säger jag bara att han gör det bästa han kan av en prekär situation. Förresten vill jag också passa på att be om ursäkt för hur horribelt dåligt formulerad originalfrågan var rent språkligt. En skam faktiskt. Förlåt!
    • Som en naturlig föjd av senaste tidens resultat är #MoyesOut-kampanjen nu i full gång. Hur dåliga måste resultaten bli innan skotten åker med huvudet först? Jag tillhör dem som tror att allt utom nedflyttning bör accepteras ett år som detta, med tanke på att Moyes är och förblir en långtidsinverstering. Dock är det inte säkert att styrelse med flera känner på samma sätt. Vill man sparka honom i år så bör man göra det redan i januari, så att en ny tränare kan få hinna göra några nyförvärv.Och mellan oss och fönstret finns det bara december...

      - Gårdagens förlust mot Tottenham var tvivelsutan blytung, och skapar med rätta en hel den frågetecken kring vilken slags klubb United håller på att bli. Dock får man inte glömma att matchen föregicks av sex raka segrar, och jag har svårt att tro att styrelsen agerar i Januari om inget dramatiskt händer.

      Tre nya frågizar:
    • Många pratar om Uniteds svaga hemmastatistik, men jag väljer istället att fråga mig: vadan kommer det sig att bortastatistiken är så bra? Jag tror personligen att skuggan av Sir Alex hänger mindre tung över bortaarenorna, och att Moyes i de matcherna lättare kan känna att United är hans lag, som kan spela hans spel. Låt oss se om min teori håller även efter att Januari är till ända!
    • Kagawa är namnet som alla Unitedfans skriker i sin nöd om kvällarna, men Moyes har hittills förblivit oberörd, och många talar om en återflytt till Tyskland för den unge Japanen. Hur gör Moyes?
    • Chris Smalling är verkligen ingen bra ytterback, och även om han är reserv känner jag att det inte anstår ett lag som United att tvingas spela en sådan spelare så snart Rafael är skadad. Kanske kommer vi att få se en ny backup-högerback värvas redan i Januari?














      Nu är Januarifönstret öppet!

                                   

    2 kommentarer:

    1. Grymt inlägg hoegadeln. Lite faktafel här och var men vem bryr sig. Älskar alltid liknelserna bara du kan göra på merelyplayerz som "lika skör som en borgerlig viktoriansk bild av den ideala kvinnan"... roligt och genomarbetat som alltid. Håller dock inte med om walcott, tycker han ska spela från start

      SvaraRadera
    2. Jättebra inlägg som vanligt. Lite faktafel, som Johan säger, t.ex. var Mignolets tabbe mot Shitty, inte Chelsea. Gillar att det första du tänker på som är självklart är att Theoden har ett svärd.

      SvaraRadera