tisdag 28 januari 2014

Tre grejer från United-Cardiff

+ MATA
Att Chelseas bästa spelare de två senaste säsongerna plötsligt har blivit en United-spelare känns fortfarande en gnutta overkligt. Men i all hast var det nu alltså dags för den Lille Tekniske Spanjoren att göra sin debut för sin nya klubb. Man kan väl knappast säga att det strålade om honom och det märktes att han var en aning ringrostig och ännu inte riktigt inspelad i laget. Samtidigt var han en frisk fläkt på planen då han löpte kolossalt, hjälpte till i defensiven och ständigt försökte göra sig spelbar. Intentionerna var hela tiden positiva. Med lite mer precision i cross-bollarna, en aning mer speltid och förhoppningsvis ett lite snabbare bolltempo från medspelarna kommer Mata bli perfekt för det här laget.

++ ÅTERKOMSTEN
Ännu mer orgasmiskt än the Juan :) and only Matas ankomst och första spelminuter på sin nya hemmaarena var de skadade giganternas återkomster. Om någon hade glömt att United har en av världens bästa anfallare att tillgå så såg denne historiske målkung till att påminna dessa hypotetiska individer om detta ganska så omgående. Van Persie nickade United till ledning och visade på fantastiska kombinationer och rörelse matchen igenom. Olyckan kommer sällan ensam och för lagen som kämpar om fjärdeplatsen kommer detta bli brutalt tydligt när man ser ut att ställas mot en rödklädd Rooney-Mata-RvP-trio.

+++ TRE J**LA POÄNG
Hur mycket det än vattnas i munnen av att United helt plötsligt har kvalitetsspelare att tillgå på bänken och att framtiden med Mata och c/o känns minst sagt ljus, hade mörkret över Stretford inte luckrats upp om United varit tvungna att lämna Old Trafford med mindre än tre poäng. Med ett ganska så klassiskt Young-mål (typ det enda bra han gör i matchen) såg man till att man påbörjade sin klättring i tabellen. Svensklagen® Stoke och Fulham väntar i de två nästkommande matcherna och de här tre tillfredsställande pinnarna bådar gott inför det spelschemat.

--------------------------

...Samtidigt, några futtiga mil västerut i plinkmusikens hemstad, pågick ett galet Merseyside-Derby, rejält upphypat på förhand. Rent marknadsförings- och igenkänningsmässigt har ju matchen mellan Everton och Liverpool fått ett rejält uppsving i det svenska allmänna medvetandet. Det anstår sig därför inte att lämna det okommenterat att Everton blev fullständigt krossat av Brendan Rodgers mannar i det här mötet. Med 4-0 visar Liverpool att de inte kommer att lämna ifrån sig CL-kvalplatsen i första taget.

2 kommentarer:

  1. lol detta inlägg utstrålar så mycket endorfiner. Själv är jag glad för din skull men... a, du fattar. Tycker btw att ditt språk har varit riktigt bra senaste tiden! En Gerring-sak att påpeka, men ändå. Sorgligt dock att smileyn förvandlades till en ikon. Sorgligt och onödigt. /M

    SvaraRadera