fredag 16 december 2011

CL-lottning

Lottningen av åttondelsfinalerna är färdig. weshallmeettheminbattlenonetheless-experten Johan kommenterar utgången:

Lyon–APOEL
Att APOEL går vidare här känns ungefär lika troligt som det kändes att Rihanna skulle gå vidare med sitt liv rakryggad, stark och utan skam efter misshandeln av pojkvännen och artisten Chris Brown 2009. Inte särskilt troligt alltså. Men Lyon är instabilt, ojämnt och de har på sistone varit idiotiska nog att sätta Kongo-Kim på bänken. Det talar emot dem. Dessutom gick ju faktiskt Rihanna vidare med sitt liv. Rakryggad, stark och utan skam erövrar hon världen.

Sympatier: Heja APOEL!
Tips: Lyon vidare, relativt bekvämt.

Napoli–Chelsea
Ett karaktärsdrag för årets Champions League har varit följande: Rutin är ovärderlig. Lag som dominerat i ligorna har lyckats sämre än sina konkurrenter i CL, helt enkelt för att de varit ovana vid situationen. I den aspekten är det här två motpoler som möts. Napoli, orutinerade, med sin ungdomliga iver, mot Chelsea, rutinerat men också aningen statiskt och oinspirerat i år. På förhand känns detta möte väldigt ovisst, men en viktig sak att minnas är att Napoli, som varit urstarka på Stadio San Paolo i höst, kommer att avsluta borta. Jag tror att det väger över.

Sympatier: Heja Napoli!
Tips: Chelsea vidare, obekvämt.

Milan–Arsenal
Och så kommer då duellen dras upp igen: Zlatan vs England. Det här är något de svenska tidningskrönikörerna skrattande brukar avfärda med att de brittiska kvällstidningarna är för isolerade på sin ö och inte orkar kolla över sundet, för SJÄLVKLART har Zlatan Ibrahimovic varit en av världens bästa spelare de senaste 5-6 åren. Detta är sant. Men det är faktiskt också sant att Zlatan vikit ner sig i duellerna med engelsmännen. Egentligen har han bara gjort en stormatch mot ett engelskt lag hittills. I 2-2 matchen mot... Arsenal. Planens bästa spelare kommer att spela för Arsenal, van Persie, men fan... avgör inte Zlatan det här ändå?

Sympatier: Heja Zlatan!
Tips: Milan vidare, obekvämt.

Basel–Bayern München
Basel har sina poänger. De har Granit och Xherdan, de har Freis, och de har St. Jacob Park. Men Bayern Munchen är... sanslösa just nu. De har världens bästa målvakt, världens bästa vänsterback, världens bästa defensive mittfältare, världens bästa yttrar och världens bästa anfallare. Dessutom har de Toni Kroos. Spelaren, som gått från att vara en liten skitunge till att bli en av kanske världens 10 bästa mittfältare, över en sommar. Att Bayerns backlinje inte håller måttet må vara hänt i den här matchen, för det kommer inte att göra någon som helst skillnad. Bayern vinner självklart.

Sympatier: Heja Bayern!
Tips: Bayern Munchen vidare, bekvämt.

Bayer Leverkusen–Barcelona
Ondskan har växt sig stark i år, och sprider sig som cancer från Spaniens östkust. En liten strimma av godhet (Bayer Leverkusen) kommer att göra sitt bästa, men kommer att nedslås skoningslöst.

Sympatier: Heja Bayer!
Tips: Ondskan vidare, bekvämt

CSKA Moskva–Real Madrid
Inför möten med ryska lag dras alltid samma sak upp: Kylan. Men de ryska lagen går nästan aldrig längre än åttondelen, no matter hur kallt det är på stäppen i Februari. Real har en hemmamatch också, och det räcker naturligtvis.

Sympatier: Heja CSKA!
Tips: Real Madrid vidare, frusna.

Zenit–Benfica
Någonstans är det väl samma resonemang man får föra här. I slutändan spelar kylan mindre roll än man tror. Dessutom är Benfica ett riktigt, riktigt bra fotbollslag den här säsongen, medan Zenit kom 2:a i en relativt enkel grupp.

Sympatier: Bryr mig faktiskt inte riktigt.
Tips: Benfica vidare, frusna.

Marseille–Inter
Inter är ett exempel som förkroppsligar resonemanget om rutin någonstans i början av det här blogginlägget. Laget har hackat något fruktansvärt i ligan, Ranieri har inte alls fått in en låga och glöd i truppen, och laget känns allmänt gammalt, segt och ointressant. Men så går det ändock vägen på något sätt i CL. Marseille liknar Inter på det sättet. Laget är rutinerat i CL och ligger 8a i ligan, men gick även de vidare till åttondelen (på ett sensationellt sätt) trots det krassa spelet hemmavid. Matchen måste anses oviss, men Inter har de bättre spelarna och måste därför ses som favoriter.

Sympatier: Heja Marseille!
Tips: Inter vidare, obekvämt.

2 kommentarer: