lördag 10 december 2011

Ett bortskrämt hjärnspöke

10:e december, 2011

15.00 (engelsk tid) går Manchester United ut på Old Trafford för att möta Wolverhampton Wanderers. Det är den första matchen sedan fiaskot i Basel och det är nu dags för United visa att man fortfarande är en maktfaktor att räkna med.

Kaptenen Vidic är skadad, och bedöms missa resten av säsongen. Målmaskinen Javier "Chicharito" Hernandez är också skadad sedan matchen mot Aston Villa och blir borta åtminstone tre veckor till. Utan dessa nyckelpjäser är det alltså upp till de kvarvarande "Red Devils" att plocka med sig tre pinnar mot Wolves och fortsätta sätta press på grannen City i jakten på ligatiteln 2011/12. För Wolves gäller det att försöka plocka poäng mot jagande Sunderland och Blackburn i bottenstriden.

---------

Ett förlösande 1-0 slås in av Nani i den 17' minuten efter en fin individuell prestation. Han spurtar helt enkelt förbi ett flertal orangeklädda försvarare och smeker in bollen i "fel" hörn för målvakten.

Wayne Rooney får också pusta ut när han tar slut på en två månader lång måltorka, med ett skönt 2-0-mål. Luis Nani får tillräknas ytterligare en assistpoäng efter sin framspelning till Rooney, som tar det målgivande skottet precis utanför straffområdslinjen.

Lugnet på Old Trafford rubbas dock något när Steven Fletcher överraskar United med ett tidigt reduceringsmål efter halvtidsvilan. Anfallaren blir för stark för Patrice Evra i luftrummet när han slänger fram huvudet, sätter pannan till bollen och skickar upp den i De Geas bortre kryss.

United svarar med två snabba chanser i form av ett genombrott av Rooney samt ett farligt inlägg från Jones som Danny Welbeck nästan kan sätta foten till. Inga mål där, dock.

3-1 kommer istället när Rio Ferdinand tar ett oväntat bra beslut och startar ett anfall i en pressad situation istället för att spela hem till De Gea. Efter ett fint samarbete mellan Phil Jones och Antonio Valencia kan bollen slås in i straffområdet där Luis Nani inte behöver göra mer än att peta in bollen för sitt andra mål i matchen.

4-1 också för United, när Rooney gör sitt 11:e mål för säsongen och andra mål för matchen. Valencia, som har varit bäst på plan, får till ännu ett inlägg som leder till att Rooney kan bomba in bollen på volley. "Nu kämpar Nani och Rooney om att bli först till ett hat trick", säger Viasatkommentatorn.

Ferguson passar på att ge den egna produkten Ezekiel Fryers, 19 år från Manchester, lite speltid i högsta ligan, då han byter ut Evra. Den 20-årige italienaren Federico Macheda testprövas också, och får faktiskt läge att sätta 5-1 för United i sitt första ingripande. Med denna ytterst unga 11:a som avslutar matchen för United kan man lungt och tryggt säkra en viktig trepoängare och därmed börja lägga Baselmatchen bakom sig.

Spelarbytg för United:

De Gea: 2 - Godkänt. Beprövades inte något speciellt idag. Var chanslös vid målet.

Evra (ut 67'): 3 - Farlig som vanligt när han följer med upp i anfallet, men inte tillräckligt frekvent i offensiven idag.
Ferdinand: 3 - Stabil matchen igenom. Gjorde inga nämnbara misstag förutom en dålig löpduell på stopptid vilket resulterade i ett onödigt gult kort.
Evans: 2 - Gjorde inga märkbara tabbar i försvarsspelet, men fullständigt osynlig i både uppspelsfasen och vid fasta situationer.
Smalling: 2 - Inga tabbar för honom heller, men är fortfarande stabbig i sitt passningsspel, vilket ibland kan hämma anfallsspelet.

Valencia: 4,5 - Löpvillig, kvick och teknisk. Nu visade Valencia alla sina kvaliteter på en och samma gång. Har han hittat superformen från förra hösten måntro?
Carrick: 3,5 - Stark som vanligt på mittfältet. Slog knappt en enda passning fel och var väldigt svår att ta bollen från idag.
Jones: 4 - Oerhört styrande på mittfältet för sin mycket ringa ålder (19). Låg bakom två av målen och var inblandad i mycket mer. Jobbade även hårt i försvarsspelet.
Nani (ut 76'): 4 - Tvåmålsskytt + 1 assist. Mycket löpvillig och ytterst giftig i sina avslut.

Rooney: 3,5 - En bruten måltorka talar för en ny positiv trend för Uniteds största stjärna. Kämpade som vanligt över hela planen, men visade också både självförtroende och precision i offensiven; något som saknats de senaste två månaderna.
Welbeck (ut 74'): 2,5 - Visar engagemang och delaktighet i spelet fram till och runt straffområdet. Inne i boxen, när det gäller att avsluta, är det dock inte lika roligt för 21-åringen.

Fryers: Spelade för kort tid för att betygsättas.
Macheda: Spelade för kort tid för att betygsättas. Missade dock två klara målchanser, ska påpekas...
Young: Spelade för kort tid för att betygsättas.





1 kommentar: