tisdag 6 december 2011

Kvällens matcher

För en utomstående r det egentligen först nu som Champions League börjar bli intressant på riktigt, särskilt i år då många lag tack vare Uefas nya regler kommer från blåbärsländer med hög slagpåsefaktor. Zlatans holmgångar med Barcelona har naturligtvis varit underhållande, och Citys debackel har glatt mången fotbollsälskare. Men det har varit lite för många svaga matcher, Zagreb väcker onda minnen till liv och Genk låter mer som en fisk än ett fotbollslag. Ikväll hoppas vi på blod, svett, tårar och strider in på tilläggstid i turneringen som är värd varje miljard den genererar.

Grupp E

Allt fokus i den här gruppen ligger naturligtvis på vad som händer på Stamford Bridge. Chelsea har inte övertygat och måste såtillvida man inte spelar 0-0 vinna mot ett välsvarvat Valencia. Matchen handlar med all säkerhet om andraplatsen, Leverkusen spelar visserligen borta, men borde inte ha några problem mot gruppens belgiska hackkyckling. Jag skulle tippa Valencia om det inte vore för det engelska vädret, 5+ och regn är inget som gynnar Valencias tekniska fotboll, och de betydligt mer brunkiga (och överlag mer regnvana) Chelsea borde kunna ta chansen.


Grupp F

Arsenal har gått som en furie senaste tiden i ligan såväl som i CL, och som klara gruppsegrare kommer man förmodligen vila ett antal spelare. Detta kan tänkas öppna upp för Mellbergs Olympiakos, som alltjämt kan få problem med unga och hungriga reserver. Bäst utgångsläge har Marseille, som har saken i egna händer mot gruppens stora besvikelse, Dortmund. Tyskarna har en liten chans, men inte ens Europas mäktigaste läktarsektion lär kunna hjälpa dom ikväll, förlustspiralen är alltför långt gången.


Grupp G

I lolgruppen med stort L har Apoel guldläge att lyckas med det omöjliga och vinna gruppen, förra årets raketer Donetsk är sedan länge ute ur leken. Mer intressant är då matchen om andraplatsen, där stjärntyngda Porto möter de alltid lika gåtfulla ryssarna. Här tror jag att Portugisisk vinnarkultur och mästerskapsrutin (ja, Zenit har vunnit Uefacupen, men det ÄR inte samma sak), och Porto vinner med 2-1.

Grupp H

Gruppen är färdigspelad, färdigfixerad och hyfsat ointressant. Lite synd tycker jag om Pilsen, som varit ett piggt inslag i turneringen i år utan att få mycket för det.

1 kommentar:

  1. Synd att Dortmund inte kunnat hålla sig stabila. Ett riktigt roligt lag att se på. De har en teoretisk chans men då måste de vinna med 4-0!

    SvaraRadera