måndag 9 april 2012

Det tätnar i Spanien

I och med Barcelonas triumf med 4-1 över Real Zaragosa och Real Madrids oavgjorda resultat mot Valencia, har de ursprungliga tio poäng som skilde de två topplagen åt nu blivit fyra.

'Vi leder fortfarande ligan', konstaterade Real Madrids spelfördelande mittfältare Xabi Alonso efter 0-0 på Santiago Bernabeu. Visst har han rätt, men frågan är hur länge den där ledningen står sig.

Det är nu två omgångar kvar tills den helt avgörande El Clásicon på Camp Nou går av stapeln. Den katalanska maskinen ska möta Getafe hemma och Levante på bortaplan. Real står inför möten med stadsrivalen Atheltico Madrid och Sporting.

Många Barca-anhängare räknar redan de där fyra poängen som en poäng. Detta, eftersom att de är övertygade om att Barca kommer slå Real Madrid i Clásicon. Jag är inte lika säker som de. Som jag skrev efter Copa Del Rey-kvartsfinalen på Camp Nou, den som slutade 2-2, såg Real Madrid mycket starkare ut än Barcelona och skulle vunnit matchen om de bara hade satt dit ytterligare ett av sina många, många lägen.

Fyra poäng är fyra poäng. Och ju säkrare Barca är på att fyra poäng är detsamma som en, desto troligare är det att fyra faktiskt blir sju i slutändan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar