måndag 16 april 2012

Umeå FC vs Bajen 1-2

Man brukar klichéaktigt prata om de vunna skitmatcherna som det främsta beviset på ett topplag. I sådana fall finns det goda chanser för Bajen att gå hela vägen till Sveriges finaste salong igen. För i kväll var ingen tillställning som kommer att nedprintas detaljerat av ivriga skrivare med glasögonen nedhalkandes över den svettiga näsroten i storslagna bibliotek nere på kontinenten. Inte för att Bajens matcher någonsin blivit det. Men ändå. Det var minusgrader. Fuktigt. Bortaläktaren placerad 10 meter från planen likt ett jävla överkört cp. Och så spelade Bajen dåligt under en stor del av matchen. Jävligt dåligt.

De första 20 minuterna av matchen i kväll var sämre än jag kunde föreställa mig. Inte för att Umeå hade ENORMT många chanser (de gjorde iof mål i den 22 minuten, välförtjänt, genom mannen med kvällens svennebögigaste namn: Danny Persson), men det som var deprimerande att se var den totala avsaknaden av geist och vilsenheten som infann sig hos de gröna och vita. Hade vi inte kommit längre än så här? När halvtidssignalen ljöd var det med tunga andetag man försökte blåsa sina lemmar varma i en natt som alltmer såg ut att bli kallare än en pingvinfitta.

Men så i den 52a minuten bjöds Bajen in i matchen genom att Umeå FCs tränare hade placerat en jävla idiot i målet (Jonatan Johansson). Vilket jävla cp. Baggio slår ett misslyckat inlägg som JJ klantar in som vore han efterbliven. Och vi var inne i matchen igen. Det tryck som redan byggts upp runt hemmalagets straffområde ökade och när sedan 1-2 målet, det underbara jävla 1-2 målet, kom i 70e minuten var det nästan väntat. Billy Schuler (fantastisk med bollen matchen igenom) driver bollen skickligt innan han hittar fram till Sebastian Castro-Tello i djupled, som i sin tur drar två bönder med två tvåfotare innan han lägger bollen till rätta och placerar in den till höger like a boss. Ett oerhört vackert mål.

Umeå FC tryckte sedan på imponerande i slutskedet av matchen och visade att det inte är många lag som kommer att gå av T3 Arena efter 90 minuter med 3 poäng, men Bajen höll ut och tog sin första bortaskalp för säsongen. Skitigt och jämnt var det, men man vann alltså ändå. Som ett topplag.
















Bild: Hammarbyfotboll.se


1 kommentar:

  1. fint skrivet, hoppas att det här betyder att Hammarby på allvar lämnat losermentaliteten från förra året bakom sig, hade det vart fjolår hade vi aldrig vunnit den här matchen.

    SvaraRadera