söndag 29 april 2012

Poké-CL

Vi har naturligtvis alla frågat oss frågor som "Varför är Rihanna så jävla het?", "Hur lyckas Rihanna vara så jävla sexig och oanständig men ändå behålla något slags söt oskyldighet utan att det känns påklistrat?", "Undrar om Rihannas systrar är lika vackra som Rihanna... men det kan de väl inte vara??", "Var Rihanna populär i skolan?", "Vilken är egentligen Rihannas favoritfärg?", "Om Rihanna fick välja en superkraft... vilken skulle hon välja?", "Gillar Rihanna Sverige?" och "Om CL-semifinallagen var pokémon, vilka skulle de vara då?"

Kriterierna jag går efter här är pokémon-stats och de olika pokémonens roll i filmerna och spelen. Statsen jag bedömer efter är alla utom statset "Hit Points" då jag fann detta mycket svårt att omsätta till fotbollstermer.

Statsen och vad de innebär:

Attack: En lag som Juventus har hög attack. Ospektakulärt, effektivt anfallsspel mer beroende av samarbete med varandra än av individuell skicklighet.

Special Attack: Individuell spetskompetens i lagets anfall. 

Defense: Ett defensivt taktiskt välorganiserat lag har en hög defense. Mer beroende av fungerande lagspel med press och understöd osv än av skickliga brytningar från en Cannavaro.

Special Defense: Försvar mot Special Attack. Kräver en annan typ av samarbete än Defense. Messi får svårare att göra mål mot ett lag med hög Special Defense

Speed: Aaron Lennon

Real Madrid C.F.





Darkrai stats

Attack: 90

Defense: 90

Special Attack: 135

Special Defense: 90

Speed: 125

Kommentar: Liksom Darkrai har Real Madrid sinnessjukt hög Speed och Special Attack. Relativt andra pokémon har Darkrai hög Attack, Defense och Special Defense, men faktum kvarstår att dessa inte är Reals främsta egenskaper. Vad gäller Darkrais personlighet tycker jag den kommunicerar ondskan från Madrid och Mourinho ganska bra, man ser att den inte vill världen något gott och att man bör hålla sig undan så länge det går.


FC Bayern München 








Salamence stats

Attack: 135

Defense: 80

Special Attack: 110

Special Defense: 80

Speed: 100

Kommentar: Vad kan egentligen representera Bayern München bättre än en fet jävla drake? Salamence har grym Attack (Bayerns signum), Special Attack (Bayerns signum) och lite lägre speed (Bayern Münchens signum) än vad som egentligen är acceptabelt vid liknelser av Bayern München med pokémon. Men Salamence är STÅTLIG och LÄSKIG och är därför en bra representant för allt det Bayern München står för.

FC Barcelona



Mewtwo stats

Attack: 110

Defense: 90

Special Attack: 154

Special Defense: 90

Speed: 130

Kommentar: Ja... vad finns det egentligen att säga? De har Messi, Alexis Sanchez och Iniesta, och därför är deras Special Attack och Speed fetare än någon annans. För er som inte har sett den första Pokémonfilmen kan jag berätta att Mewtwo är enormt ond och ohederlig vilket gör honom extremt lämpad att förkroppsliga den katalonska dverjaklubben.

Chelsea FC






Shuckle stats

Attack: 10

Defense: 230

Special Attack: 10

Special Defense: 230

Speed: 5

Kommentar: Shuckle kan bara försvara sig. Den vinner endast på att göra Toxic på motståndaren vilket förgiftar den, och eftersom det inte GÅR att döda den för den har så JÄVLA fet Defense och Special Defense kan den vänta aslänge på att motståndaren ska dö.


1 kommentar:

  1. Hahaha, underbart! :D Mewtwo är ju också en högklassig fascist vilket gör det hela så jävla mycket bättre.

    SvaraRadera