onsdag 11 april 2012

Gerrards dödsblick

Matchen mellan Blackburn och Liverpool blev bra mycket mer underhållande än jag hade förväntat mig.

Det börjar med att Liverpool gör två snabba mål! Det första kom till efter en väl genomförd kontring där Skrtl, Bellamy och Maxi Rodriguez var inblandade. Den sistnämnde gjorde målet och fick mig att än en gång grubbla över varför Dalglish har en så stark motvilja att ställa upp med honom från start. Samme Maxi slog därefter också in 2:an.

Sedan började kaoset.

Liverpools 19-årige högerback Flanagan spelade snyggt fram Blackburns(!) Hoilett till en friställd position. Doni, den 32-årige brassen som hoppat in som målvakt i Reinas frånvaro, greps av panik och rev utan vidare ned den framstormande Hoilett. Efter ett rött kort på Doni kallades då tredjemålvakten Brad Jones in. Och visst räddar han Yakubus straff! Hjälte direkt alltså, men endast en kortvarig sådan eftersom Yakubu skulle revanschera sig strax därefter med en nick som betydde 1-2.

Mardrömmen blev ett faktum för unge Jones efter ett närmast pinsamt ingripande i en situation som ledde till en ny straff för Blackburn. Det som, i huvudsak, händer är att Jones sparkar ut bollen PÅ en Blackburnspelare, vilket gör att bollen studsar tillbaka mot mål. Jones flaxar febrilt med armarna för att stöta bort bollen, och då hamnar den hos Blackburn-spelaren igen. Då får Jones nog och puttar helt enkelt omkull honom. Situationen är så surrealistisk att den är närmast omöjlig att beskriva, men Reinas besvikna ansikte och Gerrards dödsblick kanske säger något om hur oförklarligt Jones ingripande var...

Pepe Reina, vänster. Steven Gerrard, höger.

Ingen blev nog gladare än Brad Jones, eftersom det skulle innebära att han fick slippa att brutalt styckmördas av 'Even Steven' efter matchen, när Andy Carrol - som varit helt värdelös matchen igenom - utnyttjade Sebastian Coates måfå-inlägg och nickade in 3-2 för Pool.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar